Deze koffiemachine mogen testen via de Reviewclub. Wij hadden voor deze machine een Dolce Gusto. Hier wel tevreden over geweest, maar uiteraard niet de kwaliteit van verse bonenkoffie. Geruime tijd op zoek geweest naar een bonenmachine, maar nog niet tot een aankoop gekomen.
Totdat deze kans op mijn pad kwam. Het was het proberen waard en mooi om te vergelijken met de Dolce Gusto.
Om te beginnen is het design van de machine elegant en mooi afgewerkt met enkele hoogglans accenten. Het past mooi in ons interieur en vormt een nieuwe eyecatcher in onze keuken. Ondanks dat de machine uit kunststof bestaat, voelt deze wel stevig aan.
De beschrijving is duidelijk beschreven en makkelijk te volgen. De instellingen van de machine zijn veelzijdig en je kunt heel veel naar wens aanpassen. Wij hebben bijvoorbeeld vrij grote kopjes, maar de hoeveelheid is makkelijk aan te passen naar gelang van de inhoud van het kopje.
De bediening van de machine is eenvoudig via het touchscreen en per koffie kan je de sterkte en grootte van het kopje instellen. De machine past dan zelf de hoeveelheid bonen en evt. melk aan.
Het bonenreservoir is mooi groot en sluit ook mooi luchtdicht af om de versheid van de bonen te behouden.
De LatteGo is een zeer mooie toevoeging bij de machine. Door dit handige systeem hoef je geen inwendige slangen of iets dergelijks te reinigen. Het melkschuim die het apparaat maakt is mooi stevig en zorgt voor een mooie koffie-melk verhouding. Precies zoals een cappuccino staat afgebeeld. De beker is zeer makkelijk te reinigen, waardoor melkresten geen kans krijgen om aan te koeken. Wij maken hem dagelijks schoon onder de kraan en 1x per week in de vaatwasser. Dit doen we ook met de lekbak.
Een klein nadeel van de LatteGo is dat er relatief weinig melk in de beker gaat. Na 2 kopjes cappuccino moet die weer bijgevuld worden. Echter is het niet helemaal een nadeel, want op die manier heb je wel altijd gekoelde en verse melk in de beker hebt voor mooi melkschuim. Daarnaast maak hij relatief veel geluid tijdens het opschuimen van de melk.
We zijn wel nog op zoek naar de juiste koffiebonen. Maar dit is puur een smaakkwestie.
De maalgraad van de bonen is in 12 standen in te stellen, waardoor je zelf kunt bepalen hoe fijn je bonen gemaald worden.
Wanneer de machine wordt in- en uitgeschakeld, gaat hij automatisch spoelen. Nadeel hiervan is dat het meeste spoelwater in de lekbak terecht komt via het inwendige systeem. Hierdoor moet je relatief vaak de lekbak leegmaken.
Al met al zijn we zeer tevreden over deze machine en kunnen we tegenwoordig niet meer zonder verse bonenkoffie.
Pluspunten
- Stevig melkschuim
- Makkelijk schoon te maken